31 belhamels in een vliegtuig

31 belhamels in een vliegtuig

0 3 2 oktober, 2014

Door Anniek Ottens

Vergeet je paspoort niet

1 oktober, 12:06
Het is onrustiger op kantoor dan anders. Overal vind je handbagage. “Vergeet je headset en je muismat niet. Je paspoort is trouwens ook handig om mee te nemen”, tipt Jan-Arend ons nog even in de stand-up. We vragen ons af of de koffer van Mark Vletter door de douane komt. Door de hoeveelheid apparatuur die naast de kleding in de koffer is beland, moet het er minstens uitzien alsof hij een criminele missie ten uitvoer gaat brengen.

31 belhamels in een vliegtuig

43 collega’s minus twee in Zuid-Afrika, drie al op locatie en zeven die het avontuur helaas moeten missen = 31 belhamels op reis. Iedereen meldt zich woensdagavond keurig voor 19:30 op Groningen Airport Eelde. De hilariteit is groot. Journalist Sander Koenen tweette vanmorgen “Er is maar één bedrijf dat dit kan verzinnen”. Een beetje gelijk heeft hij wel.

vliegveld

 

Even zwaaien naar de camera

De mannen van Pro-Time staan in het donker op het terras als we naar het vliegtuig lopen: “Even zwaaien naar de camera, jongens! Oh en trek je Voys jas allemaal aan.”, instrueert Symen ons telefonisch. Een soort rodeloper-achtige scene volgt, waarna we onszelf met een hele grote glimlach in de ‘Ryante’ stoelen van het vliegtuig wurmen.

Voys arriveert in Girona

23:00
Twee uren verplicht stil zitten is – ondanks de zelfgebakken brownies van Bob, die moeiteloos door de douane kwamen – voor veel Belhamels een behoorlijk hoge straf. Na een stuiterende landing rennen we dan ook met z’n allen naar de uitgang van het vliegveld, waar een vriendelijke buschauffeur ons verwelkomt: “Hola, cómó estás, amigos?” “Cómó estás muy bien”, vertellen we hem met 31 blije gezichten. Met een heuze touringcar worden de belhamels veilig op de plek van bestemming gebracht en verwelkomd door de drie helden van het ‘Buitenlandistan’-project. René, Mark Leenders en Joris Beltman hebben gezorgd voor koud bier en heel veel Sangria: het project kan nú al niet meer stuk.

De eerste telefoontjes van klanten

00:12
Mark Vletter en Dick beantwoorden rond respectievelijk 00:12 en 00:20 de eerste telefoontjes van klanten; het bewijs dat de telefonie werkt. Door deze geslaagde klantgesprekken zien we de komende werkweek met vertrouwen tegemoet. Rond half 2 is de rust terug gekeerd in het Spaanse Voys kantoor. Dat moet ook, want de wekker zal over een kleine 6 uur onverbiddelijk rinkelen.

Begin van de Spaanse werkweek

2 oktober, 07:00
De volgende dag herinnert de wekker ons aan het feit dat er wel degelijk gewerkt moet worden vandaag. Het eerste half uur is iedereen wat stil, maar al gauw hangt er een lekkere energie: vandaag is de ultieme test! Kunnen we onze klanten daadwerkelijk om half 9 te woord staan vanaf het terras van ons Spaanse kantoor?

08:30 Het werkt!
Nadat de helft van de collega’s op een mountainbike naar ‘kantoor’ is gefietst, een ontbijtje is genuttigd en iedereen alle kabels heeft ingeplugd, komen de eerste telefoontjes keurig om half 9 binnen. Moeiteloos voeren de collega’s gesprekken met hun klanten. Dit gaat helemaal goedkomen… toch?

09:00 – WiFi-puntjes prikken

De eerste klanten zijn geholpen, het bellen werkt goed. De internetverbinding daarentegen is toch nog niet helemaal je-van-het. René (onze netwerkman) wordt van alle kanten aangeklampt, maar blijft de rust zelve. Slechte WiFi-verbinding? “Oh, dan prikken we even wat WiFi-puntjes bij”. Alleen van de namen van deze WiFi-punten krijg je al zin in werken: ‘Buiten werken in Spanje’, ‘Buiten werken aan het zwembad’, ‘Nog meer buiten werken’, ‘Nog meer buiten werken 2’…

“Nee hoor, we zitten ‘gewoon’ in Spanje”

11:00
Een enkeling kijkt wat vermoeid uit zijn of haar ogen na de kleine 5 uurtjes slaap, maar er staat desondanks bij iedereen een permanente grijns op het gezicht. Hoewel het idee van ons project is dat onze klanten in principe niets merken van de zonnige werklocatie, reageren sommige bellers toch wat verbaasd als ze een van onze collega’s aan de lijn krijgen: “Huh? Je belt met een 050-nummer, jullie zitten toch in Spanje? Of zit je nog in Groningen?”. “Nee hoor,”, antwoordt Sanne, “Ik zit ‘gewoon’ in Spanje. Dát is nu het grote voordeel van VoIP.” Gelukkig is het echt waar: Voys werkt overal. Je kunt écht locatie-onafhankelijk werken. Het enige dat je nodig hebt is goed internet en een kundige netwerkman die af en toe wat zonnige ‘WiFi-puntjes in kan prikken’.

Stand-up en Lunch

2 oktober, 12:00
“STAND-UP!”, schreeuwt Mark. Stipt om 12:00 uur verzamelen we ons voor de stand-up. Waar kan je dat nu beter doen dan rondom het zwembad? De verhalen zijn lovend: “lekker gewerkt vanochtend”, “klanten merken er niets van”, “het werkt gewoon allemaal goed” en vooral heel veel opmerkingen over hoe gaaf dit project is: “man, ik sta gewoon op dit moment met mijn voeten in het zwembad mijn verhaal te vertellen in de stand-up. Ultiem!”

Tijdens de pauze staat onze gebruikelijke lunch klaar, trekken we baantjes en liggen we wat te zonnen op het grasveld. Ik denk dat ik voor ons allen spreek als ik zeg dat ons werkplezier op dit moment zijn hoogtepunt heeft bereikt. Nooit meer naar huis, Voys werkt immers overal!

 

standup

0 Comments

Geef een antwoord