Dag -1: Een reisverslag van uur tot uur

Dag -1: Een reisverslag van uur tot uur

0 3 1 oktober, 2014

Door Mark Leenders

Hoe laat?

Het is zondagmiddag als Joris me appt “Schrik niet, ik haal je morgen om 5.15 uur op”. Als mensen een zin beginnen met “schrik niet” ben ik meestal geneigd te schrikken en dat is in dit geval niet anders. 5.15 uur is bijna 3 uur vroeger dan ik normaal op sta. Het ochtendgloren is niet mijn gloriemoment van de dag, maar een snelle rekensom leert me dat het niet anders kan. We willen ook niet midden in de nacht in Girona aan komen.

5.15 uur koffie staat klaar

Als Joris me ’s ochtends om stipt 5.15 uur ophaalt, heb ik mijn tas en thermoskan koffie al klaar staan in de gang. Ik kus Maaike gedag (tot woensdag!) en stap in ons gehuurde busje. We gaan richting Meppel om daar René op te halen. Met z’n drieën gaan we alvast naar Spanje toe om de woningen klaar te maken voor 34 belhamels die daar moeten wonen en werken.

Woensdagavond vliegt de rest van Voys achter ons aan. Voor die tijd hebben we eigenlijk maar één opdracht: zorgen dat het internet in onze ‘casas’ werkt. De enige voorwaarde voor ons om te kunnen bellen en werken. Gelukkig heeft supernerd René heel veel verstand van netwerken en heb ik er – door mijn oude rol als Voys-supportmedewerker – ook nog wel wat kijk op. Joris is een fantastische chauffeur.

6.15 uur op zoek naar René

Rond 6.15 uur zijn we bij René’s huis. De wegen in Meppel zijn zo smal dat we heel even denken dat we spookrijden. Dat blijkt gelukkig niet het geval; we rijden wel een kilometer om. Dan het is officieel: we zijn onderweg. Op naar Girona!

10.10 uur België

Onze Zuiderburen laten ons schrikken met een enorm beeld van een mannelijke, naakte cycloop. We hebben werkelijk geen idee waar dit een reclame-uiting van of waarschuwing voor kan zijn. Het houdt ons bezig. Gelukkig zijn we enkele minuten later in la France. ETA in Girona 20.45 uur.

15:50 uur Frankrijk is groot

Frankrijk is enorm, we rijden nog steeds in dit stokbrood-minnende land. Toch bevalt het prima. De wegen zijn er goed, files kennen ze hier niet en Spotify schotelt ons prima meezingers voor. Enige minpuntje: René heeft net zijn laatste restjes koffie leeggeschonken in onze bekers. De koffie is lauw, maar we drinken hem dapper op. Nog maar 500 kilometer tot Girona.

0 Comments

Geef een antwoord