Sorry Sils

Sorry Sils

0 2 7 oktober, 2014

Door Joris Beltman

De supermarkten in Sils

Sils, een klein dorpje in de buurt van ons vakantiehuis, telt twee supermarkten. Een kleine Spar en een iets grotere Consum. Elke ochtend kopen wij vers, warm brood bij de Spar omdat deze een uurtje eerder open is. We gaan naar de Consum voor de rest van het eten.
Wanneer een stel belhamels één van deze winkels betreedt, wordt er een beetje angstig gekeken door de caissières. Zij weten wat er komen gaat; ze gaan het druk krijgen.

Doe maar iets meer

Als je met 34 hongerige mensen in een huis verblijft, dan moet er flink wat eten worden gekocht. In de supermarkt zeggen de boodschappenhalers tegen elkaar: „Doe nog maar wat meer. Nee, nog iets meer. Nee, echt nog wel wat meer hoor! Ja, zo moet het toch wel genoeg zijn?” Om vervolgens bij thuiskomst erachter te komen dat het toch niet genoeg was. Inschatten hoeveel je nodig hebt, blijkt voor ons belhamels erg moeilijk. „Wij zijn beter in telefonie”, denken we dan maar. 😉

food

Boodschappenlijstje

Aangezien het water hier naar zout en chloor smaakt, halen we per dag zo’n 40 flessen van twee liter. Verder wordt er elke dag heerlijk ambachtelijk eten bereid met verse groentes en kruidige sausjes. Tijdens werktijd hebben we als tussendoortje genoeg fruit liggen om een middagdipje tegen te gaan. En uiteraard hebben we ook voor iedereen wel een biertje-na-werktijd, wijntje-na-werktijd of colaatje-na-werktijd. Overall gaat dat best hard. Per dag kopen we ongeveer vijf overvolle boodschappenkarretjes.

Sorry

Wij vermoeden dan ook dat beide supermarkten al vacatures hebben uitgeschreven voor extra medewerkers. Misschien moeten we ze nog even vertellen dat we donderdag weer foetsie zijn. Dan is de rust wedergekeerd en kunnen de Silsers weer naar de supermarkt zonder lege schappen aan te treffen waar ooit het brood, de appels of de verse melk lagen.

Namens alle 34 collega’s: Sils, dank voor het lekkere eten en sorry voor de plunderingen.

0 Comments

Geef een antwoord