Vrijdagse sfeerimpressie

Vrijdagse sfeerimpressie

0 4 3 oktober, 2014

Door Joris Beltman

Het is vrijdagochtend 9:00 uur. Ik stap uit ons busje met twee grote tassen vers brood. Tijd voor ontbijt. Ik kijk om me heen en ik zie overal collega’s die serieus zitten te werken. Best vreemd eigenlijk, mensen die werken in een groot vakantiehuis.

Werkplekken

In de grote patio zitten een paar collega’s lekker knus dicht op elkaar. Niet helemaal de werkplekken die we in Nederland hebben. De krakkemikkige houten stoeltjes zijn niet bepaald Arbo-proof. Op de tafels, waar een plakkerig zeiltje uitstekend dienst doet als lelijk tafelkleed, ligt het vol met kabels, routers, switches, telefoons, smartphones, kopjes koffie en natuurlijk de laptops. „Dit is nou de cloud jongens!” hoor ik iemand roepen.
Buiten op de overdekte veranda zitten bijna alle collega’s van Advies. Drie hebben hun headset op en zijn aan het bellen met onze klanten die geen idee hebben dat we in Spanje zitten. Ze bellen namelijk gewoon naar ons Groningse 050-nummer.

Op de ligbedden bij het zwembad zitten een paar supernerds lekker te coden. Op de terrasstoelen en tafeltjes zitten een paar mensen met hun headset op, al helemaal verdiept in het werk. Dit gaat mooi!
Zelf zie ik nog een vrij tafeltje naast het zwembad, in de ochtendzon. Tijd om een blogje te schrijven. Headset op met mijn favoriete Spotify afspeellijst, laptopje en een kop koffie. Na de eerste drie zinnen kijk ik even rustig om me heen. Ik voel een massief kippenvelmoment aankomen vanuit mijn ruggengraat. Dit is zo ontzettend fantastisch. Zo gaaf dat dit kan. “Gewoon genieten en verder typen” zeg ik tegen mezelf.

Even overleggen

Op een paar plekken zie ik collega’s zachtjes met elkaar overleggen. Gewoon net als in Groningen: Business as usual. Iedereen lijkt alweer gewend aan hun nieuwe habitat. De stand up doen we wederom om het zwembad. Dat is een mooie sensatie. 4 collega’s staan met de voeten in het water. Ondanks dat de werkomgeving heel anders is, wordt er gewoon verteld over werkgerelateerde zaken.

Pauze

Tijdens de lunchpauze zie ik mensen in het zwembad springen en een paar collega’s een balletje trappen op het voetbalveldje. Een paar fanatieke tafeltennissers zijn aan het rond-de-tafelen. Ja, hier kunnen we wel aan wennen!

De mooiste week

Dag 2 dus. Het gaat beangstigend goed. Als de rest van de werkdagen net zo gaan als deze dan weet ik zeker dat ik de mooiste werkweek uit mijn leven beleef. Dat kan niet anders.