Yo soy un pingüino

Yo soy un pingüino

0 7 6 oktober, 2014

Door Mark Leenders

Omdat ik het prettig vind om me enigszins verstaanbaar te kunnen maken in een land waar ik naar toe ga, download ik voor een vakantie of een werkweek in het buitenland meestal een appje om de taal te leren. In dit geval Duolingo, dat mij Spaanse woorden en zinnen leert.

De app heeft een prettig karakter: het is geen woordjes-stamp-app, maar spelenderwijs leer je woorden en werkwoordsvervoegingen. Helaas is de app niet gericht op het zakelijke karakter van deze reis, want naast een hele rits etenswaren en dranken, is “Yo soy un pingüino” de enige zin die ik heb geleerd.

“Ik ben een pinguïn”. Wel een goede conversation starter, niet de handigste. Daar besloten we wat aan te doen en dus gingen we in Girona op zoek naar iemand die ons Spaanse les wilde geven. Dat bleek een uitdaging, er zijn weinig Spanjaarden die het Engels machtig zijn. Via onze contactpersoon hebben we uiteindelijk een Zweedse dame gevonden om ons te onderwijzen.

Een Zweedse die een stel Nederlanders in Girona in het Engels Spaans gaat leren: dat zijn een hoop nationaliteiten in één zin. We gaan vanavond zien of dat gaat werken.

0 Comments

Geef een antwoord